براساس پژوهشی که در نشریه ی Diabetologia منتشر شده است به ازای هر 5 درصد افزایش در مصرف نوشیدنی های حاوی شیرین کننده های مصنوعی و نوشابه ها در روز، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 به میزان 18 درصد افزایش می یابد. شواهد تجربی و تحقیقات پیشین هم ارتباط بین مصرف نوشیدنی های شیرین شده با شکر و دیابت نوع 2 را نشان می دهند.

محققان در این پژوهش در انگلستان، مصرف نوشیدنی های 25639 فرد بزرگسال را بررسی کردند. شرکت کنندگان در این مطالعه افراد 40 تا 79 ساله ای بودند که در شروع این تحقیق، هیچ کدام به بیماری دیابت مبتلا نبودند. در این پژوهش برای یک دوره ی 7 روزه مصرف تمام آشامیدنی ها، نوع نوشیدنی های مصرف شده، مقدار مصرف و اضافه کردن شکر یا مواد دیگر به این نوشیدنی ها ثبت شد. شرکت کنندگان پس از اتمام ارزیابی نوع آشامیدنی و رژیم غذاییشان، به مدت 11 سال تحت نظارت این گروه تحقیقاتی قرار گرفتند. در طول این زمان، 847 نفر به بیماری دیابت نوع 2 مبتلا شدند و نتایج این تحقیق نشان داد که به ازای مصرف یک وعده ی بیشتر از نوشیدنی ها با شکر یا شیرین کننده های مصنوعی در روز، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 به میزان 22 درصد افزایش می یابد. این پژوهش همچنین نشان داد که ارتباطی بین مصرف چای، قهوه یا آب میوه با ابتلا به بیماری دیابت وجود نداشت و جایگزین کردن این نوع نوشیذنی ها با آب، چای یا قهوه خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد.

برچسب‌ها,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *